C.S.F.S. Poli Timisoara

Staff conducator | Staff tehnic | Staff medical
Regulament | Etape | Clasament | Play-off

Regulament

 

     Meciurile au loc pe terenuri cu dimensiunile 40 m/20 m, suprafata terenului fiind de parchet, iar mingea este mai mica si mai grea decât cea normala. Se joaca doua reprize a cate 20 minute (timp efectiv de joc), cu 15 minute pauza, un meci durand, in medie, o ora si jumatate cu tot cu pauza. Se joaca in formula 4+1, adica un portar si 4 jucatori de camp intr-o echipa, neexistand sisteme de joc clasice. Portarul poate fi inlocuit cu un jucator de camp care-i preia rolul. Numarul maxim de jucatori cuprinsi in lotul unei echipe, raportul de arbitraj al unui meci, este de 12, schimbarile fiind nelimitate. Transferuri da de pauza dintre campionate sau dintre tur si retur; in rest, legitimarea este posibila doar in cazul jucatorilor liberi de contract sau a celor care provin din alte competitii decat cele de futsal.

    Este interzisa purtarea ghetelor cu crampoane. Fiecare meci e condus de doi arbitri (unul cu rol principal si unul cu rol secund), neexistand arbitri asistenti. La fiecare meci sunt delegati doi observatori (unul de joc si unul de arbitri). Se joaca fara offside. Daca o echipe comite intr-o repriza cinci faulturi, incepand de la urmatorul va fi sanctionata cu cate o lovitura libera directa din 10 m, fara zid. Lovitura de pedeapsa se executa de la 6 m. Daca mingea iese în afara terenului fiind atinsa ultima data de portarul echipei aflate în aparare, echipa adversa beneficiaza de un corner. Autul de poarta se executa numai de catre portar, cu mana. Portarul nu poate degaja decât cu mâna, dar poate, în schimb, sa prinda in maini o pasa de la un coechipier.

    Autul se executa cu piciorul, nefiind permisa marcarea directa a unui gol, lucru permis, in schimb, direct din lovitura de începere. În cazul unei pase catre portarul propriu, acesta poate juca mingea numai cu piciorul, iar daca se produce a doua pasa consecutiva catre portarul propriu, acesta este obligat sa trimita mingea cu piciorul în jumatatea de teren adversa, altfel echipa adversa beneficiaza de o lovitura libera indirecta. Portarul poate juca mingea timp de maximum 4 secunde, altfel echipa adversa beneficiaza de o lovitura libera indirecta. La executarea loviturilor libere si a cornerelor, distanta adversarilor fata de minge trebuie sa fie de 3 m. La executarea auturilor, distanta adversarilor fata de minge trebuie sa fie de 5 m, dar doar daca echipa care trebuie sa execute solicita acest lucru. Echipa care are un jucator eliminat joaca 2 minute în inferioritate numerica, dupa care poate introduce un alt jucator. La eliminarea unui jucator, daca echipa aflata in superioritate numerica inscrie, echipa aflata în inferioritate numerica poate introduce un jucator in locul celui eliminat, fara a mai astepta expirarea celor 2 minute. Fiecare echipa are dreptul, intr-o repriza, sa solicite doua time-out-uri de cate 1 minut.

Divizia A - futsal -

În Divizia A participa 14 echipe, în serie unica. Se joaca sistem campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur, acordându-se 3 puncte pentru victorie, 1 punct pentru egal si 0 puncte pentru înfrângere. În sezonul regulat, turul are loc în sezonul de toamna, iar returul, în sezonul de toamna si în cel de primavara, neexistând pauzaîntre tur si retur. Dupa încheierea sezonului regulat, primele 6 clasate vor juca un play-off, fiecare cu fiecare, tur-retur, începând play-off-ul cu urmatorul punctaj: locul 1 6p, locul 2 5p, locul 3 4p, locul 4 3p, locul 5 2p, locul 6 1p. Echipa clasata pe locul 1 la încheierea play-off-ului va fi declarata campioana, urmând a participa în Cupa UEFA la futsal. Echipele de pe locurile 13-14 din sezonul regulat vor retrograda în Divizia B. Echipele de pe locurile 11-12 din sezonul regulat vor juca baraj de mentinere (în mansa unica, pe teren neutru) cu câte o echipa de pe locurile 3-4 din Divizia B. Echipele de pe locurile 1-2 din Divizia B vor promova în Divizia A. Se disputa duminica si lunea. Se organizeaza si Cupa României la futsal. Ambele competitii sunt organizate de catre FRF.

©2008 C.S.F.S. Poli Timisoara